Schoolplan

Schoolplan Maaspleinschool 2015-2019

Onderaan deze pagina kunt u het schoolplan van de Maaspleinschool voor de periode 2015 tot 2019 downloaden.

Het allerbelangrijkste blijft dat de kinderen en de ouders steeds opnieuw met plezier naar school toe komen. Om daar te leren hoe speciaal en bijzondere het is om een kleine democratische gemeenschap te vormen waar alles zich in het klein afspeelt. Deze bijzondere troef heeft de Maaspleinschool in handen. Om vervolgens kinderen, ouders, leerkrachten en buurtbewoners aan zich te binden met mooie “harde” en “zachte” resultaten. Een mooiere uitdaging is er niet.

In het schoolplan vindt u de belangrijkste voornemens van de school voor de komende jaren. Het huidige schoolplan gaat het laatste jaar in. In het schooljaar 2018-2019 gaan we een nieuw plan schrijven voor de komende 4 jaren.

De plannen vanuit het schoolplan worden jaarlijks omgezet in een jaarplan.

Komend jaar hebben we drie speerpunten:

• We gaan werken vanuit thema’s voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en gezondheid en levensbeschouwing.
  • We gaan komend jaar werken in samengestelde groepen en daarbij ook klasoverstijgend werken.
  • We gaan ons handelingsgericht werken vanuit opbrengsten versterken.

Schoolplan 2015-2019

Een deel van de teksten van het schoolplan zijn op bestuurlijk niveau voorbereid, een groot deel is een op maat beschrijving van de Maaspleinschool.