Welkom bij de Maaspleinschool.

Een kleine school met daardoor veel oog voor het individu.

Maasplein School

030 28 00 890

info@maaspleinschool.nl

Maasplein 1

3522 BV, Utrecht

08:00 - 16:00

Maandag t/m vrijdag

Opening groot project 2010

Margriet (5 jaar) uit groep 1B vertelt over de opening van het groot project over voeding

Vanmiddag voordat we naar huis gingen, hadden we naar een toneelstuk gekeken over vet en voedsel en gezond.

En Lotjes vader was erbij en hij had spaghetti gekookt. Op de eerste dag gingen de sprieten even kijken wat hij aan het doen was. En weet je wat hij zei? Hij zei dat hij lekkere spaghetti aan het koken was. En hij had heel veel bordjes bij zich en de sprieten gingen even ruiken en ze hadden nog nooit zoiets lekkers geroken.

De sprieten mochten ook spaghetti eten.

Lars’ vader is echt zo dun als een spriet. Er waren eigenlijk geen moeders bij, maar wel een juf. Dat was die ene juf met dat roodoranje haar en die krullen erin.

Toen moesten ze slapen, allemaal. En weet je, de volgende dag gingen ze weer wat eten bij Lotjes vader.

Toen moesten ze weer slapen. En de volgende dag namen ze nog wat en de volgende dag ook en de volgende dag ook en de volgende dag ook.

En toen waren ze veel te dik geworden. Toen konden de sprieten die buiten waren niet meer naar binnen en de sprieten die binnen waren, niet meer naar buiten.

Toen vroeg de juffrouw die het toneelstuk ging laten horen: ‘Hoe moeten we dat nou oplossen?’ En de grote Nassim had wel een idee, het was: bewegen. En de spriet die bij de deur was, bewoog niet goed. Die werd niet dunner. En toen deed de grote Nassim heel snel springen voor en toen zei de juffrouw: ‘Juist, zoals Nassim doet, zo moeten jullie bewegen.’ Toen gingen de sprieten gewoon net zo springen, maar het was het niet hetzelfde, want ze spongen langzaam omdat ze dik waren. En het geluid was ook anders omdat ze dik waren geworden.

Op het laatst waren ze allemaal weer dun en toen gingen ze dansen en klappen.

DSC_0794

DSC_0796

DSC_0804

DSC_0806

DSC_0808

DSC_0814

DSC_0818

DSC_0822

DSC_0825

DSC_0830

DSC_0831