Welkom bij de Maaspleinschool.

Een kleine school met daardoor veel oog voor het individu.

Maasplein School

030 28 00 890

info@maaspleinschool.nl

Maasplein 1

3522 BV, Utrecht

08:00 - 16:00

Maandag t/m vrijdag

Excursie groep 8 – De week van de techniek

In het kader van “de week van de techniek” hebben we ook dit jaar weer een excursie gemaakt. Om  09.00 uur gingen we naar de Columbuslaan, waar we bij ROC ASA Scutos te gast waren. Hier worden dagopleidingen op MBO-niveau gegeven. We kregen na een welkomsttoespraak een rondleiding door de school, waar we o.a. de bouw-hout, -metaal en ict-afdeling te zien. Ook werden er lopende banden gemaakt, waar de zelf bedachte robots opdrachten moesten kunnen uitvoeren.

Iedereen zag er wel iets waar hij of zij zich over verbaasde. Ook werd de “niet zichtbare” techniek besproken: logistiek, planning enz. enz..Er werd ook een lasdemonstratie gegeven. Leuk om een laskap uit te proberen. Tenslotte kregen we in de kantine nog cake en drinken.

Om 11.00 uur gingen we verder met de bus naar de Missesippiedreef. Het was daar een gezellige drukte: er waren bij de diverse stands allemaal doe-opdrachten. Je kon een schemerlamp maken, een autoband verwisselen, een plattegrond op de pc maken, zelf badschuim maken, met een niet- en lijmpistool je naam verwerken enz. enz.. Voor we het wisten verzamelden we alweer om met de bus naar huis te gaan, waar we om 13.45 uur weer aankwamen. Nog even napraten en de dag was alweer voorbij.

Een geslaagde kennismaking met de techniek.

Meester Max.