Workshop Google Earth voor groep 7 en 8

Vandaag gaf Marc Buma, schrijver van het boek “Reis om de wereld in 80 klikken” aan de kinderen van groep 7 en 8 een workshop over het werken met Google Earth. Vanuit het werken met papieren kaarten en plattegronden toont Marc de voordelen van het werken met Google Earth: Je kan prima snel locaties opzoeken, verschillende objecten toevoegen of juist weglaten, zelf plattegronden maken waarbij je je eigen gegevens kunt toevoegen, enz. enz. Zelfs Marktplaats-advertenties en locaties worden snel gevonden. Vooral het bekijken van informatie uit “Wikipedia” geeft een duidelijke meerwaarde aan de getoonde geografische informatie.

Na deze inleiding gingen de kinderen zelf met door Marc gemaakte vragen aan de gang. De uitleg bleek prima te zijn geweest, want in korte tijd komen de kinderen erg ver, terwijl de vragen niet altijd erg makkelijk zijn. Tenslotte bespraken we de gevonden antwoorden centraal, waarbij Marc liet zien hoe e.e.a. gevonden kon worden. Een leerzame workshop met veel enthousiaste kinderen.

Nogmaals bedankt Marc, en we zullen nog wel eens met vragen bij je terug komen.

Meester Max