Scoren voor gezondheid bij FC Utrecht !

image image

Leyla uit groep 8 vertelt:

Het was half negen iedereen zat al in de klas.

Toen het rond negen uur was stapten groep: 5,6,7 en 8 de bus in.

We waren er, dus we stapten de bus uit.

We moesten een beetje gaan wachten, want er was een klas voor ons want het was helemaal druk binnen.

Toen zij eindelijk binnen waren gingen wij ook naar binnen.

Je werd met een groepje van 8 kinderen naar boven gestuurd want we gingen met de roltrappen. We waren boven en we kregen T-shirts waarop “scoren voor gezondheid” stond en met een leuk plaatje en als je klaar was ging je naar een heel grote zaal.

Er waren allemaal stoelen je moest ergens een plekje zoeken.

Ze gingen een beetje vertellen over wat we gingen doen vandaag.

Toen ze klaar waren met vertellen gingen we naar de kleedkamers van de voetballers ze gingen ons meten&wegen.

We moesten weer naar de zaal en daar werd je verdeeld, je moest met je begeleidster mee.

We gingen de piepjes test doen. Toen iedereen klaar was gingen we weer terug en deden we een Quiz je kreeg een appel en banaan.

A was Appel

B was Banaan

En wie er won kreeg een bal van FC Utrecht met allemaal handtekeningen er op.

Kahan uit groep 5 had gewonnen.

Daarna kregen we een rondleiding van de werkers van het FC Utrecht stadion genaamd Galgenwaard.

We gingen naar een kamer, de kamer heette Heineken.

Heineken is een merk van bier.

Het was een heel oude kamer. Het rook wat naar bier en als je via het raam keek was je helemaal bovenaan het FC Utrecht stadion.

En we gingen ook naar een kamer het heette de skyboxen.

Er waren mooie luxe tafels en stoelen ze vertelden dat zaken-mannen die mooie luxe tafels en stoelen huren en zo verdient het FC Utrecht stadion geld.

Toen we naar beneden gingen kwamen langs een muur met allemaal verdiende bekers van FC Utrecht.

Op het laatst gingen we weer naar de zaal, er kwamen 6 voetballers. We mochten ze vragen stellen en die werden door de voetballers beantwoord. Toen we klaar waren met vragen stellen kreeg iedereen een handtekening van de voetballers.

Waarom je een handtekening kreeg?..

Je moest je aan de regel houden: 20 weken gezond eten&leven.

En daarna mocht je er zelf ook een handtekening op zetten.

Eén meisje had het op haar schoen gedaan.

Toen gingen we met de bus weer terug naar school.

Naoual uit groep 8 vertelt

De bus wachtte ons al op toen wij om half 9 op school kwamen.

Om ongeveer 9 uur liepen we samen met groep 5,6 en 7 naar de bus en stapten we in. Met veel verlangen kwamen we de bustocht door. We stapten uit bij een groot stadion genaamd Galgenwaard. We liepen naar binnen en zagen dat we niet de enige school waren. Ook daar wachtten een paar mensen ons op. We kregen allemaal een T-shirt met de tekst: “Scoren voor gezondheid” erop. En we kregen een sticker met onze naam en de naam van de school. Daarna moesten we allemaal in een grote zaal zitten. Daar werden we per groep opgeroepen. Wij waren groep 1A.

We kregen begeleids en die volgden we naar de kleedkamer. We werden daar ook opgeroepen maar dan per naam en groep. Onze lengte werd gemeten en ons gewicht gewogen. Nadat iedereen geweest was liepen we terug naar de zaal. Daar moesten we de Shuttle- run ondergaan. De shuttle- run is een race waarbij je bij elke piepje naar de overkant moet rennen. De volgende opdracht was de quiz. We kregen een appel en een banaan. Als je de vraag wilde beantwoorden met een ‘A’ dan moest je de appel in de lucht steken. En als je voor het ‘B’ antwoord koos moest je de banaan in de lucht steken. Kahan uit groep 5 bleef als laatst over en had dus gewonnen. Zijn prijs: Een FC Utrecht bal!

Na de quiz kregen we een rondleiding door het gebouw. We kregen twee skyboxen te zien. Dat zijn kamers die kunnen worden verhuurd. Om b.v. zakelijke plannen door te nemen.

We hebben verder nog veel foto’s en de gewonnen bekers gezien.

Na de rondleiding kwamen 6 FC Utrecht spelers zich voorstellen. Ze werden met een hartelijk applaus door ons ontvangen. We mochten vragen stellen die door hun werden beantwoord.

Toen werden we weer opgeroepen. Dit keer per school en groep. We kregen een contract. We gaan ons namelijk 20 weken aan de regel houden: Gezond eten en bewegen.

Op de contract kwam je eigen handtekening te staan en die van een FC Utrecht voetbalspeler of speelster.

Sommige kinderen hebben ook een heleboel handtekening op hun “Scoren voor gezondheid” T-shirt staan.

Hierna liepen we terug naar de bus en stapten we in. Op naar school!

We bleven om half 1 op school en waren om 2 uur uit.

Het was een leuke en sportieve dag!

IMG_1907

IMG_1910