Schoolreis groep 8

Dinsdag 1 September 2009 gingen we op kamp, voor 3 dagen. Het was half 10 in de morgen en alle kinderen waren hun koffers aan het inladen in de auto’s. Toen we klaar waren met dat, gingen we richting het luchtvaartmuseum in Soesterberg. Toen we aankwamen liepen we naar binnen en moesten groepjes vormen omdat, we een soort speurtocht zouden doen. Elk groepje kreeg een boekje en een potlood, en moest daarmee op zoek gaan naar oude vliegtuigen die daar in het boekje stonden. En als je het vliegtuig gevonden heb, dan moest je een vraag beantwoorden. Het is allemaal heel leerzaam en ook heel erg leuk. Zo kom je ook meer te weten over oude vliegtuigen en hoe ze het vroeger allemaal deden. Daarna gingen we naar huis. Niet echt naar huis, maar daarmee bedoel ik de blokhut in Doorn, genaamd Thorheim.

We kwamen aan bij de blokhut in het bos, en iedereen moest z’n koffers uit de auto halen en naar de blokhut brengen. Alle kinderen mochten daarna even wat voor hun zelf doen in het bos. Gezellig was het wel. Natuurlijk gingen we eerst de luchtbedden oppompen.

Elke dag leuke boswandelingen en spelletjes in het bos. Als het avond is dan hebben we altijd een speurtocht. Dan zijn het de juffen en meesters die zich omkleden en het bos ingaan en je laten schrikken als je met je groepje voorbij komt. Soms dan moet je ook opdrachten uitvoeren en dat was heel erg eng. Soms wilden kinderen terug tijdens de speurtocht. Maar we bleven natuurlijk als groepje bij elkaar

De volgende morgen gingen we naar het Rosarium, in Doorn. We gingen allemaal midgetgolven. Dat was best moeilijk. Daarna op trapkarren rijden en als laatst: trampoline springen, dat was heel vet je ging over je kop met salto’s.

En de laatste dag gingen we inpakken en op weg naar het zwembad de Zwoer. Het was daar heel leuk . Na het zwemmen gingen we terug naar school.

Hananne & Sanae uit groep 8