Ruimteschip Aarde

Hoe heet ons project.

Het project heet Ruimteschip Aarde. Dat heeft te maken met de lancering van André Kuipers, die voor de 2de keer de ruimte ingaat. Dit keer gaat hij naar het internationale ruimteschip ISS ( International Space Schip ). Bij dit ruimteschip zijn verschillende modules aanwezig, van verschillende landen. André Kuipers heeft meerdere testen doorstaan zoals zweten in het speciale ruimtepak, in de Sojoez-module problemen oplossen ect. Maar André is niet de eerste Nederlander die de ruimte ingaat, hiervoor was de eer aan Wubbo Ockels. In verslagjes en tweets laat André weten dat hij er helemaal klaar voor is en heel gespannen is.

De eerste opdracht die wij kregen.

De eerste opdracht heet Mens en Aarde waarbij je je klas moet omtoveren in een ruimteschip en alles moet aanwezig zijn om daar een half jaar in te verblijven en te kunnen overleven. We hebben er veel tijd ingestoken en met plezier aan gewerkt. Hier is een foto waarop het resultaat te zien is :

Er zijn veel dingen opgehangen zoals snoeren, doppen, ventilatoren, goudpapier en nog veel meer. Op de foto kun je ook zien dat we de aarde die je vanuit de ruimte ziet na hebben gemaakt. Daaronder zie je een computer met het internationale ruimteschip op de monitor.

Informatie over het internationale ruimteschip ISS.

Het internationale ruimteschip ISS raast met ongeveer 28.000 km/p uur door de ruimte. Dus het ruimteschip is zo een rondje om de aarde geweest, omdat de aarde ongeveer een oppervlak van 42.000 vierkante kilometer heeft. Dus het ruimteschip doet er ongeveer 1,5 uur over om de hele wereld rond te gaan. Op de site http://www.ruimteschipaarde.nl worden stukjes met informatie geüpload, en die bepreken we dan weer met de groep. We kijken ook naar filmpjes over het ISS en hoe het er binnen uitziet.

Groep 7.

Nassim, groep 7.