Schoolplan

Schoolplan Maaspleinschool 2015-2019

Onderaan deze pagina kunt u het schoolplan van de Maaspleinschool voor de periode 2015 tot 2019 downloaden.

Het allerbelangrijkste blijft dat de kinderen en de ouders steeds opnieuw met plezier naar school toe komen. Om daar te leren hoe speciaal en bijzondere het is om een kleine democratische gemeenschap te vormen waar alles zich in het klein afspeelt. Deze bijzondere troef heeft de Maaspleinschool in handen. Om vervolgens kinderen, ouders, leerkrachten en buurtbewoners aan zich te binden met mooie “harde” en “zachte” resultaten. Een mooiere uitdaging is er niet.

In het schoolplan vindt u de belangrijkste voornemens van de school voor de komende jaren. Dit onderdeel vindt u overigens in het laatste hoofdstuk, hoofdstuk 9. Als u daar vooral in geïnteresseerd bent raad ik u aan daar direct naar toe te gaan. In de andere hoofdstukken komen andere belangrijke wetenswaardigheden van de school aan bod. In de eerste 2 hoofdstukken wordt de algemene gegevens van de school omschreven en komen de doelstellingen aan bod. Hoofdstuk 3 besteedt aandacht aan de kwaliteitszorg op school. In hoofdstuk 4 komt de inhoud van het onderwijs aan bod. Daarin worden de vakgebieden en de methodieken beschreven. Hoofdstuk 5 gaat over Passend Onderwijs. In hoofdstuk 6 en 7 wordt de schoolorganisatie en het personeelsbeleid beschreven. In hoofdstuk 8 kunt u de school zelfevaluatie lezen. Zoals gezegd komen in hoofdstuk 9 de beleidsvoornemens aan bod.

De plannen vanuit het schoolplan worden jaarlijks omgezet in een jaarplan. Hier kunt u de plannen lezen van het schooljaar 2017-2018:

Een deel van de teksten van het schoolplan zijn op bestuurlijk niveau voorbereid, een groot deel is een op maat beschrijving van de Maaspleinschool.

De Maaspleinschool heeft een aantal mooie uitdagingen voor zich liggen. Speerpunten voor het schooljaar 2017-2018 zijn: