Ouders vertellen…

suzan

Suzan Moors, moeder van Lotte uit groep 2  en Julia uit groep 4.

Hoe zou je de Maaspleinschool het beste kunnen om schrijven?
De school is klein, met alle voordelen die daarbij horen: iedereen kent elkaar, de docenten zijn zeer betrokken bij de leerlingen. Ik weet niet anders dan dat de docenten altijd weer met een programma bezig zijn om het onderwijs optimaal te houden, of het nou gaat over samenwerking tussen de docenten met intervisie, of aandacht voor de kinderen met speciale projecten. En het is een echte buurtschool, wat betekent dat de wijk gelijkelijk vertegenwoordigd is op deze school.

Wat kun je vertellen over de sfeer van de school?
Iedereen wordt heel open benaderd, vragen kunnen altijd tussendoor, er wordt geluisterd naar de kinderen en ouders.

Hoe vinden de kinderen de school?
Ze gaan graag naar school en de zomervakantie duurt voor hen veel te lang! Het spelen en leren zijn beide zo goed vertegenwoordigd dat ze met plezier gaan.

Waarin denk je dat de Maaspleinschool anders is dan andere scholen?
De school is kleiner en heeft veel projecten die passen bij een gemengde school. De school is betrokken met projecten die na schooltijd nog doorgaan zoals de verlengde schooldag (activiteiten na school). Er wordt steeds gezocht naar nieuwe projecten rondom cultuur, kunst, muziek.

Wat zouden ouders die nog een schoolkeuze moeten maken, beslist moeten weten over de Maaspleinschool? Er wordt veel met projecten gewerkt, die goed uitgewerkt worden. Jaarlijks is er een groot project waarbij ook altijd buiten de school activiteiten worden ondernomen. De school kijkt verder dan alleen het schoolgebouw en voelt zich betrokken bij de wijk. De school werkt met de methode van de Vreedzame School, waarbij kinderen leren oog te hebben voor elkaar en zelfstandig conflicten op te lossen. En er is een duidelijke communicatie over alles wat speelt in en om de school, hierdoor blijf je als ouder goed op de hoogte.

Wat raad je hen aan?
Kom een keer naar de peuterinloop ochtenden, maar spreek ook zeker een ouder aan. Van ouders hoor je de beste informatie.

20151007_170552

Saliha El Abbassi, moeder van Yasmin uit groep 8 en Maissae uit groep 5.

Hoe zou je de Maaspleinschool het beste kunnen om schrijven?
Een school die afstemt op de behoefte van het kind. Het kind staat centraal wordt goed begeleid zowel in de ontwikkeling van het leren maar ook emotioneel.

Wat kun je vertellen over de sfeer van de school?
De sfeer is gezellig, er is niet al teveel discipline dat waardeer ik wel.

In een woord. Super!!
Ze komen elke dag met plezier.

Waarin denk je dat de Maaspleinschool anders is dan andere scholen?
De Maasplein staat open voor de mening van ouders ook als deze mening niet altijd fijn is. Geven en nemen dus!

De maaspleinschool is een leuke en fijne school met leerkrachten die dag in dag uit klaar staan voor de kinderen. De school is modern en goed afgestemd op de denkwijze van de kinderen, de mening van het kind is hier ook erg belangrijk.

Wat raad je hen aan?
Mijn kinderen zaten voorheen op de Hulstschool. Wilde eerst niet die stap nemen om van school te wisselen omdat ik niet wist wat mij te wachten stond.
Nu kan ik zeggen dat ik trots ben op mezelf dat ik die stap heb genomen. Mijn kids hebben hier hun plek gevonden en voelen zich very happy op deze school

Dan ben ik dus ook gelukkig!

Dus kies voor de Maaspleinschool.

Michelle van Mackelenbergh, moeder van Samke uit groep 6.

Hoe zou je de Maaspleinschool het beste kunnen om schrijven?
Persoonlijk, betrokken, steengoed, helder, overzichtelijk, humor, serieus, modern.

Wat kun je vertellen over de sfeer van de school?
De sfeer is heerlijk. Ik voel me op mijn gemak en mijn kind ook. Heel laagdrempelig. Heel toegankelijk. Heel toegewijd.

Hoe vinden de kinderen de school?
Leuk! Nog nooit heb ik haar horen zeggen dat ze niet naar school wil. Ze voelt zich thuis. Ook al heeft ze moeite met de leerstof, en krijgt ze extra, extra begeleiding, ze blijft toch geaccepteerd en volwaardig onderdeel uitmaken van de klas. Ik vind dat knap!

Waarin denk je dat de Maaspleinschool anders is dan andere scholen?
Wat ten eerste anders is, is de omvang. Het is een kleine school, waardoor het persoonlijk is. De ouders hebben een naam en alle kinderen hebben een naam. Wat daarnaast anders is aan de Maaspleinschool, is dat het kind écht centraal staat. Geen bla, bla, bla verhalen. Het systeem staat in dienst van het kind en niet andersom. Er is veel ruimte voor het gesprek indien gevraagd en indien nodig. Er heerst orde en structuur, zowel voor de ouders als de kinderen. Je wordt ’s ochtends ontvangen door het team en goedemorgen gewenst. En als laatste: er is heel veel (financiële) ruimte voor innovatieve leermiddelen en andersoortige ondersteuning. De school schuwt vooruitgang niet (maar is natuurlijk net als iedere school gebonden aan overheidsregels).

Ik fietste twee jaar lang langs de Maaspleinschool om mijn kind naar een andere school te brengen en dacht vaak: “hoe kan een ouder zijn/haar kind nou naar deze school brengen.” Toen ik, ingegeven door omstandigheden, een school dichterbij huis zocht, kwam ik bij de Maaspleinschool. “Laat ik maar eens gaan kijken. ”Ik kom binnen en ontspan onmiddellijk. Verrast denk ik: “dit valt reuze mee. Dit valt echt reuze mee. Dit is leuk. Dit is onze school.”

Wat raad je hen aan?
Kom kijken en ervaren. Is het dan toch een “nee”, dan zijn we even goede vrienden.