Opening Kinderboekenweek voor de groepen 3 t/m 8

Het thema van de kinderboekenweek 2008 is Poëzie. Onder het motto: ZinnenVERZINzin zijn gedichten gemaakt in alle groepen en het creatieve resultaat is voor de ramen van het schoolgebouw te bewonderen. Vanmiddag 2 oktober is er een wervelende voorstelling gegeven door de leerlingen van groep 5 en juf Gery van groep 4, die het gruwelijke rijm Sneeuwwitje geschreven door Roald Dahl vertolkten. Met muziek uit de film en sprookjesachtig aankleding werd het een aantrekkelijk schouwspel en kreeg het bekende sprookje een grappige , soms gruwelijke, nieuwe plot. De kleuters gingen de ramen langs begeleid door groep 8 leerlingen en werden de raamrijmen voorgelezen. Iedereen genoot van deze middag.

Zoals elk jaar gebruikelijk heeft ook dit jaar de ouderraad aan alle groepen een prachtig nieuw boek cadeau gegeven, deze boeken zijn in de entreehal tentoongesteld. Ook de aankleding van de hal is in teken van boeken en het thema van de kinderboekenweek. Ook de komende week is er in alle groepen nog aandacht voor extra veel boekpromotielessen , het maken van gedichten en diverse rijmactiviteiten.

Informatie over andere activiteiten die er in Utrecht georganiseerd zijn kunt u ook op school vinden.

Veel leesplezier in de herfstvakantie!