Kunst in de wijk door groep 8

Het was dinsdag vroeg in de ochtend, om 9 uur gaan we lopend naar atelier de Meeuw.  Dat ligt in de Zoomstraat. Dus we moesten met de klas hele Rijnlaan aflopen, maar dat viel wel mee. Toen we daar aan kwamen zat Saskia al op ons te wachten. Ze nam ons mee naar haar werkplaats die achter in de winkel. lag. In het begin ging ze met ons praten over het werk dat we gaan doen.  We gingen namelijk een grote puzzel schilderen. Iedereen kreeg een stuk om te schilderen. Als we ze dus op het laatst alles bij elkaar leggen hoor je een groot schilderij te krijgen. Dat vereiste veel samenwerking b.v. als je een huis op je stuk hebt die overloopt op een ander stuk van iemand anders moet je bespreken met elkaar welke kleur het huis wordt. Allereerst kregen we een bord bedekt met aluminiumfolie dat diende als palet, daar kun je verf op leggen en je kunt het daarop mixen. Ik nam de kleuren die ik het meest nodig zal hebben met mijn stuk en begon te schilderen van boven naar beneden. Dat was hartstikke leuk. Na een aantal uur was ik klaar en het grootste deel van de klas ook. Dus we gingen de puzzel stukken naast elkaar leggen zodat het een geheel vormt. En dat lukte, het werd een hartstikke mooi schilderij soms waren er fouten met de kleuren maar dat maakte niks uit. De meester nam een paar foto’s. Saskia vertelde ons dat het schilderij in de wijk komt te hangen. Maar wij hadden liever gewild dat het schilderij in onze school kwam te hangen. Maar dat kon nou eenmaal niet. We kregen nog een rond leiding door de winkel daarna gingen we onze handen wassen. We kregen op het laatst ook nog drinken en een koek van Saskia. Daarna namen wij afscheid en gingen terug naar school. Het was een leuke dag en onze (oude) kleren zaten onder de verf.