Koning Winter

De kleuters werken inmiddels al twee weken met het thema ‘Lente’. Het is helaas wat vroeg, want de lente is nog niet te zien. In het speellokaal hebben ze gekeken naar een toneelstuk over Koning Winter.

Koning Winter houdt van de winter en wil niet stoppen met sneeuw gooien. Vrouwtje Dooi moet alle sneeuw steeds wegvegen en dat vindt ze helemaal niet leuk meer. Ze wil dat de lente komt, zodat de bloemen kunnen gaan groeien en de jonge dieren geboren kunnen worden. Ze vraagt Koning Winter weg te gaan, maar Koning Winter gaat niet weg. De Lentekoningin is nog aan het slapen, Vrouwtje Dooi maakt haar wakker en samen proberen ze het nog eens. Ook dit lukt niet. Vrouwtje Dooi vraagt een paar kinderen om te helpen, samen vragen ze aan Koning Winter wat ze moeten doen zodat hij weggaat. Koning Winter wil zijn diamant terug, die is hij al heel lang kwijt. Na een tijdje zoeken vinden de kinderen de diamant, maar wat gebeurt er? Koning Winter neemt de diamant aan, maar wil toch niet weggaan. Uiteindelijk herinnert Vrouwtje Dooi zich dat Koning Winter niet van het geluid van belletjes houdt en samen met de kinderen jaagt ze Koning Winter weg.

Later die dag hebben de kleuters het verhaal zelf ook nog uitgespeeld, daarna lagen de spullen in het huis van Ko en konden de kinderen er nog mee spelen.

Hier spelen de juffen het toneelstuk:

IMG_1949 IMG_1950 IMG_1954 IMG_1956 IMG_1959 IMG_1960 IMG_1964

Hier spelen de kinderen het toneelstuk zelf:

IMG_1967 IMG_1968 IMG_1969 IMG_1970 IMG_1971 IMG_1972 IMG_1973 IMG_1974