Kinderboekenweek – Aan tafel

Onze school besteedt traditioneel veel aandacht aan de jaarlijkse viering van de kinderboekenweek. Dinsdag 6 oktober kwamen de kinderen de door de ouders van de ouderraad prachtig versierde school binnen. Na de ochtendpauze brachten juf en kinderen van groep 4 het speciaal voor de kinderboekenweek geschreven boek : KOEKJES geschreven door Ted van Lieshout en geĂ¯llustreerd door Sieb van Lieshout. Alle andere groepen mochten komen kijken en meezingen met KIP PATAT EN APPELMOES van kinderen voor kinderen.

Voor de groot geprojecteerde illustraties kwamen groepjes kinderen verkleed als kabouter, politieman, boef, graafmachine enz. een koekje uit de koekjestrommel pakken. De moeder werd gespeeld door een overtuigende Anna en Diederik, het verbaasde zoontje, werd gespeeld door grapjas Boet.

Volgende week is er nog een creatieve middag, waar kinderen kunnen inschrijven voor een activiteit naar keuze, waaronder natuurlijk het koken van warme of koude gerechten, maar ook een toneelstukje uitspelen naar aanleiding van een boek.

De voorleeskring is ook een geliefd onderdeel, de keuze van voor te lezen boeken is gevarieerd: OLIFANTENSOEP voor de kleuters en de Roald Dahl toppers als DE GEHEIMZINNIGE TOVERDRANK en SJAKIE EN DE CHOCOLADEFABRIEK en nog veel meer!

De week sluiten we af met een door de ouderraad georganiseerde boekenbeurs, alle kinderen mogen een boek, waar ze te oud voor zijn geworden op school inleveren. Ze krijgen daarvoor een aardigheidje terug en er wordt voor gezorgd dat ze in de herfstvakantie een ruilboek terugkrijgen voor heel veel leespret!