Groot Project 2009 – Wat ik later worden wil

Donderdag 5 maart is ons groot project in samenwerking met enthousiaste ouders spetterend geopend. De kinderen zongen het zelf gemaakte projectlied onder begeleiding van Leslie.. Daarna liepen ouders een modeshow in de kleding en met attributen die bij een bepaald beroep passen..

De kinderen moesten bepalen om welk beroep het ging. Nadat alle beroepen door de kinderen geraden waren gingen de kinderen terug naar hun klas om met elkaar verder te praten.

Gedurende drie weken werken alle kinderen in de klas over een zelf gekozen beroep. Hierbij bezoeken ze de bedrijven, de kunst instellingen en nodigen ouders uit om in de klas informatie over hun beroep te komen geven. Zo is er al een machinist geweest, zijn kinderen op bezoek geweest bij de kapper enz…

26 maart is de afsluiting van ons project. Hier gaan alle kinderen hun eindproduct aan de ouders presenteren. Ze vertellen wat ze ontdekt en geleerd hebben.

Beroepen Project

Het is woensdag 4 maart wij hebben vrij. Op school zijn de juffen en meesters druk bezig met de voorbereiding van het project. Donderdagochtend moesten alle kinderen in de grote hal gaan zitten. Juf Gery vertelde wat er ging gebeuren. Er was een modeshow over beroepen. Eerst zongen we een lied over beroepen. Daarna kwamen allemaal mensen over de catwalk, die een beroep voorstelden. Je moest dan raden welke beroep het was. Er waren dertig beroepen die langs kwamen. Zoals fotogaaf, boer, voetballer, politie, en er waren nog veel meer.

We moesten op een blaadje schrijven welke beroepen we zagen. Toen we alle beroepen hadden gezien gingen we naar de klas. In de klas kregen we te horen dat we iemand gingen interviewen. We mochten drie beroepen opschrijven, bv kapitein, politie en regisseur. Als eerst moesten we allemaal vragen bedenken en opschrijven. Daarna moesten we deel onderwerpen verzinnen. Nadat we klaar waren met opschrijven van vragen mochten we op de computer informatie zoeken.

We hebben ook een film gekeken over de politie. Het ging over de meldkamer. De politie heeft allemaal camera’s in de stad hangen. Als iemand gek doet kan de politie ze meteen oppakken. Daarna liepen we naar de klas en mochten over politie vragen bedenken. Toen we voor alle beroepen vragen hadden mochten we ze gaan interviewen
We hadden vragen over de kapitein. We mochten met kapitein Ed Landsmeer mee. Hij was geen kapitein maar een schipper, het doet er niet toe. Hij had een mooie boot en die heet Lotus .We waren blij dat we op zijn boot mochten. We moesten voor de zekerheid van hem een zwemvest aan.Sommige kinderen, Tijs en Filip hadden een fluitje aan hun zwemvest, je kon fluiten als iemand je niet hoorde. We kwamen veel bruggen tegen. Op de boot stelden de kinderen hun vragen aan kapitein Ed. Onderweg kwamen we een sluis tegen, de sluis ging eerst niet open, maar na een lange tijd waren we toch doorheen. We gingen nog even varen en toen keerden we om. Het duurde nog een tijdje tot we terug kwamen, maar dat maakt niet zo veel uit daarna liepen we naar school. We hebben een spannende dag gehad. Bedankt Kapitein Ed!

Geschreven door: Tijs en Filip groep 6