Groep 7 jury bij voorleeswedstrijd Marnix Academie

Het begint inmiddels een traditie te worden; groep 7 als kinderjury bij de voorleeswedstrijd van PABO-studenten. Gisteren was het weer zover. Na eerst een praktische verkeersles werden we netjes opgevangen door de moeder van Margriet, docent op de Marnix Academie. De stoelen in de collegezaal waren al voor ons gereserveerd. Het eerste gedeelte bestond uit een presentatie van kinderboekenschrijver Simon van der Geest. Hij vertelde hoe zijn boeken tot stand komen en de kinderen deden actief mee. In de pauze was er gelegenheid om boeken te laten signeren. Hierna begon het gedeelte waarvoor we gekomen waren; het jureren bij de voorleeswedstrijd. De kinderen namen deze serieuze taak prima op zich. Elk kind moest op 2 aspecten letten en deze vervolgens beoordelen. Hierna was het optellen geblazen om tot een winnares te komen. Na afloop kregen de kinderen nog een tasje met daarin een Mikadospel, een pen en Smarties. Het was een koude maar zeer geslaagde middag!

DSC_8326DSC_8328DSC_8329DSC_8330DSC_8331DSC_8333DSC_8335DSC_8340DSC_8342