Dansen

Groep 6 van de Maaspleinschool kreeg zes keer dansles van een mevrouw (streetdance) ze heet Valine Veerman. Ze komt van het UCK.

Ze gaf dans les op heel veel scholen. Maar nu kwam ze ook op de Maaspleinschool dansles geven omdat meester Leslie dat had aangevraagd.

De eerste dansles: de eerste dansles gig meteen al goed. De juffrouw zag meteen dat we er zin in hadden. We moesten eerst een warming up. Ze zag dat we creatief waren. We leerden het eerste stukje van het dansje. En gingen ook zelf een stukje verzinnen. Dat vonden we geweldig!

Tweede dag: we gingen weer eerst een warming up doen. toen gingen we het tweede stuk van het dansje leren. Toen mochten we kiezen op welk liedje we het dansje deden, het werd Beat it van Michael Jackson!! We gingen verder met zelf gemaakte dansje.

Derde dag: we gingen weer een warming up doen, deze was best zwaar. We gingen verder met het dansej. We voderden al snel. We vonden het leuk. We gingen het nu al een beetje bedenken hoe we de voorstelling gingen doen.

Vierde dag: we gingen weer een warming up doen. Daarna gingen we weer aan het dansje werken. Het werd een hele erge coole dans! Het leek een beetje op de videoclip van het liedje beat it. We splitsten ons in twee verschillende groepen op. En onze eigengemaakte stukjes kwamen er ook in voor.

Vijfde dag: we verheugen ons op de volgende dansles want dan gaan we een voorstelling geven aan groep 7, we vinden het echt heel spannend. We gingen het dansje afmaken.

Zesde dag: iedereen deed goed mee met de warming up. Want we waren heel erg zenuwachtig voor de voorstelling voor groep 7. We oefende ons dansje tot we gek werden. En toen kwam groep 7, het ging super goed! De juf was trots op ons we hadden echt heel erg ons best gedaan. Tijdens het dansje waren we heel erg zenuwachtig. En toen we klaar waren wou groep 7 het nog een keer zien. We kregen een daverend applaus. En toen kwamen de juffen en meesters ook kijken en kregen we een nog groter applaus! En de moeder van Mei Lan (een leerling uit groep 6) had het allemaal gefilmd!!

Dit is het verslag van Mei Lan en Luuk