Culturele week

In de eerste week van november was onze eerste Culturele Week van dit schooljaar. Het thema was dit keer ‘film’. Alle klassen zijn een week lang druk met ‘film’ in de weer geweest. De kleuters hebben bijvoorbeeld een ‘stomme film’ gemaakt, een film waarin niet wordt gesproken. Het resultaat is erg leuk geworden! Groep 3, 4 en 5 kreeg les van een gastdocent uit het filmmuseum Eye. Daarin speelde animatie een grote rol. De kinderen hebben verschillende filmfragmenten bekeken en zijn zelf ook creatief aan de slag gegaan. Onze bovenbouw heeft een bezoek gebracht aan het museum Eye. Ook zij hebben zowel film gekeken als film gemaakt. Op vrijdag hebben we de Culturele Week passend (met popcorn!) afgesloten door alle resultaten te bekijken in onze ‘Maasplein-bioscoop’.