Cito-toets reisverslag

Als je dinsdag 7 februari in groep 8 was zou de zoete geur opvallen. Iedereen had snoep of kauwgum mee naar school genomen

(Dat mag namelijk, snoep en drinken meenemen naar school bij de cito). Omdat de meester al veel over de cito had verteld, en we een proefcito hadden gemaakt was niemand echt nerveus.

We kregen een boekje met alle opgaves waarop stond 1ste toets dag (opdrachten) en ook een blaadje om de antwoorden in te vullen.

En ook nog een blaadje met onze gegevens. Bij de toets moest je bolletjes invullen waar een letter boven stond zodat de ‘nakijkcomputer’ de bladen kan nakijken. Het waren multiple choice opdrachten (meerkeuzevragen). De eerste toets ging goed soms hoorde je een snoeppapiertje kraken. Maar voor de rest was het rustig. Na de eerste toets moesten we allemaal gaan staan en we gingen springoefeningen en meester Max zette alle ramen en deuren open en na vijf minuten moesten we de volgende toets en daarna nog 1 na de pauze.

De 2de toets dag was eigenlijk wel het zelfde maar dan met ander blad voor de antwoorden en een ander boekje. De middagen waren leuk want we gingen dan knutselen en film kijken: Hoe overleef ik…

De derde dag in de middag was spannend. We gingen onze eigen blaadjes nakijken. Het was niet officieel. Want normaal gesproken kijkt een nakijkmachine na. Dit was voor onszelf. Spannend!

Daarna zei de meester dat hij morgen geen snoep meer wou zien.

Daarna keken we nog een film .

Het zware werk was of is voorbij!

De meester zei wel tegen ons dat we tot het eind van het jaar er zoals gewoonlijk hard tegenaan bleven gaan. Dus helaas geen pretpakket….

Luuk

Leerling van groep8