Cito-scores Maaspleinschool groep 8 – 2011

De stemming was goed tijdens de 3 citotoetsdagen. Een goede werksfeer zorgde samen met een gezonde spanning dat er lekker gewerkt werd. Nu is het wachten op de uitslag die begin maart komt.

Dit schreef ik in de laatste nieuwsbrief. Inmiddels is de uitslag bekend. Alle kinderen hebben op hun eigen niveau goed gescoord. Er zijn geen grote verrassingen. Fantastisch was het wel om te zien dat Jaouad, die van een andere school kwam en aan het begin van dit schooljaar een behoorlijke achterstand had, in zeer korte tijd enorm is ingelopen. Klasse!
Het landelijk gemiddelde komt dit jaar op 535,8 uit, en gecorrigeerd op leerlingengewicht op 535,3. Het is dan ook fijn om te melden dat de Maaspleinschool na correctie op leerlingengewicht uitkomt op 536,6! Een prima uitgangspunt voor het vervolgtraject, de schoolkeuze.
Alle verwijzingsgesprekken zijn inmiddels achter de rug. Hier volgen de 1e keuzes:

2 kinderen VMBO-BBL Oosterlicht College
Globe College
2 kinderen VMBO-KBL Wellant College Houten
Globe College
4 kinderen VMBO-GL/TL Gerrit Rietveld College
X11
Oosterlicht College (2x)
3 kinderen VMBO-TL / HAVO St. Gregorius College
Gerrit Rietveld College
X11
2 kinderen HAVO- Atheneum St. Bonifatius College
Unic
1 kind Atheneum St. Bonifatius College
1 kind Gymnasium St. Bonifatius College

Toch is er elk jaar weer de kans dat er wegens overaanmelding op sommige scholen moet worden geloot. Daarom hebben de kinderen ook een tweede schoolkeuze op het RAAD-formulier vermeld. Het gaat dus toch nog spannend worden, maar uiteraard zien we de toekomst optimistisch tegemoet.
Op de definitieve plaatsing kom ik later nog terug.